نشست کتابخوان

ساخت وبلاگ

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی  استان ایلام؛  کتابخانه عمومی شهید آوینی دهلران با حضور جمعی از اعضا کتابخانه  میزبان چهارمین   وبلاگ نشست کلمه وبلاگ کتابخوان کلمه ، با هدف ترویج فرهنگ کتاب و وبلاگ کتابخوان کلمه ی با موضوع گرامیداشت هفته حجاب و عفاف  شد. در ادامه  وبلاگ نشست کلمه 5 عنوان کتاب معرفی شد که در ادامه به‌مرور اجمالی آن می‌پردازیم:

کشف حجاب؛ زمینه ها، پیامدها و واکنش ها / نوشته مهدی صلاح /ارائه دهنده : کبری انصاریان

کتاب "کشف حجاب؛ زمینه ها، پیامدها و واکنش ها" با عنوان کردن فهرست منابع، درج متن و تصویر اسناد و همچنین تصاویر مرتبط با کشف حجاب شامل اسناد تاریخی کشف حجاب، اسناد مربوط به قبل از حادثه، زمان حادثه و پس از شهریور 20 در 6 فصل می باشد  فصل اول قضیه کشف حجاب را از دیدگاه تجددطلبان مورد توجه قرار داده است.
فصل دوم به بررسی زمینه ها و مقدمات اعلام کشف حجاب در ایران  و در فصل سوم کتاب  به بررسی روند اعمال کشف حجاب و تهیه و تدوین قانون مربوطه و چگونگی رسمیت یافتن آن پرداخته است. نویسنده در فصل چهارم به بررسی سیر کشف حجاب در شهرها، ولایات و مناطق عشایری پرداخته  و در  فصل پنجم "واکنش های اجتماعی در برابر کشف حجاب" بیان شده و در فصل آخر  به پیامدهای کشف حجاب اختصاص دارد و پیامدهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی  ذکر  شده است.

کتاب در و صدف :نوشته محمد شجاعی / ارائه توسط: مهتاب چابک

کتاب «درّ و صدف» تالیف استاد محمد شجاعی پیرامون موضوع حجاب نگاشته شده است. با توجه به بحث برانگیز بودن موضوع حجاب در بین طرفدارانش در داخل وخارج کشور وگاه سهل‌انگاری و یا جهل برخی مسلمانان در این باب، نگارنده سعی بر این دارد که خواننده را به تفکر و تأمل در چرایی و چگونگی این تکلیف الهی دعوت کند. این کتاب در بخش‌های مختلف مباحث دینی، اجتماعی و سیاسی به رشته تحریر درآمده است.

کتاب حجاب در فرهنگ اسلامی: نوشته حمید میر خندان / ارائه توسط : معصومه هواسی

در بخشی از مقدمه نویسنده می خوانیم: «پوشش زنان ابعاد چندی دارد و می‏ توان آن را از جنبه‏های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی مطالعه و بررسی کرد. از لحاظ اجتماعی، لباس و نحوه پوشش در سطوح روابط دو جنس زن و مرد با یکدیگر در اجتماع تأثیر می‏ گذارد. همچنین می‏تواند در تحکیم یا تزلزل خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی نقش داشته باشد. از نظر سیاسی، گاه نحوه پوشش، بیانگر جهت گیریهای سیاسی است و می‏ تواند پیامدهای سیاسی نیز به دنبال داشته باشد. همچنان که حجاب، در دوران انقلاب الجزایر، ابزاری برای مبارزه سیاسی در مقابل استعمار فرانسه بوده است. از لحاظ فرهنگی، پوشش زن به عنوان یک جنس که بخش مهمی از جامعه است و در تعامل با جنس مرد قرار دارد، نشان دهندۀ گرایشها و جهت گیریهای فرهنگی است؛ به گونه ای که از لباس می توان به عنوان نماد و نشانه ای فرهنگی یاد کرد؛ نمادی که حکایت از باورها و ارزشهای یک فرهنگ دارد

این نوشته در ۱۱ فصل به بحث درباره موضوع پوشش زنان در اسلام پرداخته است: مفاهیم، تاریخچه پوشش زنان، تشریع پوشش زنان در اسلام، احکام و آداب، بسترها و زمینه ها، تنوع پذیری و پوشش، آثار پوشش اسلامی، حکومت و پوشش زنان، انتقادها از پوشش اسلامی، عوامل گریز از پوشش اسلامی، ارتقای فرهنگ پوشش اسلامی.

اخلاق در خانه جلد1: نوشته : حسین مظاهری / ارائه توسط: مریم نوروزی نیا

مطالب این کتاب، مجموعه سخنرانی های آیت الله مظاهری در رمضان سال 1409 (1368 ) است که بعد از نماز ظهر و عصر در مصلای قدس قم با عنوان ( اخلاق در خانه ) برگزار می گردید. با توجه به استقبال مردم، این بحثها به صورت کتاب با همین عنوان چاپ گردیده است
با توجه به اینکه مخاطب این سخنرانی ها عموم مردم بودند ، ایشان از اصطلاحات علمی کمتر استفاده کرده اند. اما در هر صورت از نظر محتوایی بسیار غنی و مفید است. استفاده از داستانهای تاریخی ، استناد به آیات و روایات بر غنا و جذابیت مطالب این سلسله بحثها افزوده است. از سوی دیگر نگرش اخلاقی سخنران در جای جای کتاب خود را نشان می دهد.
مطالب کتاب با یک سری بحثهای مقدماتی مانند انسان شناسی از دیدگاه اسلام آغاز می شود. سپس در فصل بعدی در مورد ازدواج و موانع آن سخن می گوید. سپس در فصلهای بعدی نقش ازدواج در مسیر کمال انسان را مطرح می نماید. سپس به ذکر پاره ای از دستورات اخلاقی به زوجین می نماید که البته چندین جلسه را به خود اختصاص می دهد. از جمله این دستورات، محبت ، گذشت، پرهیز از سوءظن، پرهیز از تبعیض، عدم دخالت در زندگی زوجهای جوان و ... است. این کتاب بحثی را هم در مورد تعدد زوجات مطرح می نماید و مورد بررسی قرار می دهد

کتاب دختر شینا: نوشته بهناز ضرابی زاده/ ارائه توسط : اکرم رضایی

بهناز ضرابی‌زاده نویسنده این کتاب نام اثرش را «دختر شینا» گذاشته است. موضوع اصلی آن، مرور خاطرات «قدم‌خیر محمدی کنعان» همسر شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر است.         

 (دختر شینا) عاشقانه‌ای است که زندگی شده و نشان می‌دهد که سبک زندگی ایرانی شیوه پاک و عاشقانه زیستن و فداکاری و ایثار را در بالاترین جایگاه و کیفیت داراست و این سبک زندگی ما را در جنگ تحمیلی پیروز کرد و امروز ما را در جنگ نرم فاتح خواهد کرد  

بهترین اثر بهناز ضرابی‌زاده توسط انتشارات سوره مهر در ۲۶۳ صفحه منتشر شده است و تا به امروز بیش از ۱۵ بار تجدید چاپ شده است.

دختر شینا در ۱۹ فصل روایت شده است که از دوران کودکی قدم خیر آغاز می‌شود؛ از زمانی که نامش را به خاطر قدم خوشی که داشت «قدم خیر» گذاشتند تا زمانی که حماسه زندگی‌اش را در پشت جبهه‌ها رقم زد و نامش به عنوان همسر شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر در تاریخ این کشور ماندگار شد.      

 

کتابخانه عمومی شهید آوینی دهلران...
ما را در سایت کتابخانه عمومی شهید آوینی دهلران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahidavini-libraryo بازدید : 43 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 18:13